13 måter å fikse lavt iPhone-volum i hodetelefoner

Å lytte til podcaster, lydbøker og musikk, eller til og med ringe en du er glad i gjennom øretelefonene/hodetelefonene, er en utmerket måte å nyte øyeblikket privat. Å lytte gjennom hodetelefonene er spesielt nyttig i et travelt eller høyt miljø.

Men ingenting ødelegger opplevelsen mer enn et veldig lavt lydvolum. Er iPhone-volumet for lavt når du prøver å lytte gjennom hodetelefonene? Klarer du ikke å gjøre det høyere?

Jeg har laget en liste over ting du bør sjekke og feilsøkingstips for å hjelpe deg med å fikse det lave volumet i hodetelefoner på iPhone.

  1. Sjekk hodetelefonene dine
  2. Sjekk miljøet ditt
  3. Sjekk iPhone-innstillingene
  4. Deaktiver hodetelefonsikkerhetsfunksjonen
  5. Deaktiver telefonstøyreduksjon på iPhone
  6. Slå flymodus på/av
  7. Slå Bluetooth av og på
  8. Start iPhone på nytt
  9. Oppdater iPhone
  10. Juster lydvolumbalansen
  11. Bruk iPhones Music EQ
  12. Forsterk med en app
  13. Be om profesjonell hjelp

1. Sjekk hodetelefonene dine

Før vi går til programvarefikser, la oss takle de mulige eksterne problemene.

  • Sjekk headsettet: det kan være en maskinvarefeil som gjør at lydene blir så stille. Dette kan være tilfellet hvis du nettopp har kjøpt øretelefonene eller hvis du har slitt dem ut etter mange års bruk. For å sjekke, koble til øretelefonene på en annen enhet.
  • Sjekk om de er riktig plugget inn: Sjekk tilkoblingen mellom enhetens lyduttak og øretelefonens plugg. Feil tilkoblede øretelefoner kan forårsake statiske lyder, manglende lyd på øret eller for myke lyder. Du skal føle et tydelig klikk når du skyver kontakten eller lynkontakten til iPhone-kontakten.
  • Se etter blokkeringer: Smuss, lo, støv eller annet rusk kan også forhindre at hodetelefonkontakten kobles til lydporten. Rengjør kontakten eller lynkontakten med en bomullsdott med litt alkohol. Sjekk øreproppene dine også; det er ikke uvanlig å se ørevoks på øreproppene, spesielt når du bruker dem i timevis. Dette kan føre til at lydene blir dempet.
  • Sjekk for skader: Se om det er noen brudd i ledningene, siden det er ganske vanlig at øretelefoner blir dratt og kuttet. Det mest skadede området er der ledningen møter jekken.
  • Sjekk om de har nok lading: Hvis du bruker trådløse hodesett, sjekk om høreapparatene dine fortsatt har nok lading. En Bluetooth-øretelefon som kjører på lavt batteri kan påvirke lydkvaliteten og volumet de produserer.
  • Sørg for riktig plassering og passform: Alle har forskjellig øreform. Pass på at du bruker riktig ørepluggstørrelse for øret ditt, slik at det blir en god og sikker forsegling.

2. Sjekk miljøet ditt

Noen ganger er det ytre miljøet egentlig bare for høyt, noe som får det til å virke som om lydene du hører over øretelefonene dine er for stille. Hvis du bruker trådløse hodetelefoner, kan metallbord eller fysiske barrierer forårsake tilkoblingsproblemer mellom hodetelefonene og iPhone.

Så prøv øretelefonene i et annet miljø og fjern eventuelle barrierer.

3. Sjekk iPhone-innstillingene

Hvis du har sjekket hodetelefonene dine og det fungerer helt fint med andre enheter, kan problemet være med iPhone. Her er flere ting du kan sjekke:

  • Sjekk om volumet er skrudd ned: Selv om dette kan virke som en uklarhet, har det vært mange ganger jeg har fått panikk over å ikke høre noe, bare for å finne ut at volumet på iPhone er skrudd for lavt.
  • Sjekk om du ikke kan endre volumet med sideknappene: Se om volumet endres ved å trykke på volumknappene på siden. Hvis den ikke gjør det, gå til Innstillinger → Lyder og haptics. Slå på Endre med knappene på slik at du kan justere volumet ved hjelp av knappene.

    Endre volumet med sideknappene på iPhone

  • Sjekk om Ikke forstyrr er aktivert: Ikke forstyrr endrer ikke volumet ditt, men kan forhindre at varsler når deg, inkludert meldinger og anrop. Hvis du er plaget av at du ikke kan høre meldinger, anrop og visse appvarsler, kan du gå til kontrollsenteret og se om Fokus eller Ikke forstyrr er aktivert.
  • Sørg for at iPhone ikke er på Stille: Du kan også ha satt telefonen til Stille. Å være i stille modus påvirker ikke musikkvolumet, men det kan senke alarmlyden på iPhone. Hvis bryteren øverst til venstre på telefonen er skrudd tilbake (viser oransje), er enheten ganske enkelt på mute.
  • Se Bluetooth-tilkoblingene dine: Sørg for at lyden er dirigert til iPhone i stedet for andre steder. Du kan sjekke kontrollsenterets musikkboks og volumikonet for å se om lyden overføres via Bluetooth, hodetelefonene eller direkte gjennom iPhone.

4. Deaktiver hodetelefonsikkerhetsfunksjonen

Volumet kan også være for lavt fordi maksimalvolumet for iPhones hodetelefonsikkerhetsfunksjon er satt for lavt for å beskytte hørselen. Å sjekke:

  1. Åpne Innstillinger → Lyder og haptics.
  2. Trykk på Hodetelefonsikkerhet.
  3. Slå Reduser høye lyder av.

    Deaktiver hodetelefonsikkerhetsfunksjonen på iPhone

I stedet for å slå av funksjonen helt, kan du bare sette grensen høyere. Funksjonen er standard satt til en grense på 85 desibel, beskrevet som høyt som tung trafikk. Du kan stille den til så høyt som 100 desibel, som er like høyt som en ambulansesirene.

5. Deaktiver telefonstøyreduksjon på iPhone

Denne funksjonen reduserer bakgrunnsstøy for å få den som ringer til å skille seg ut. Noen har imidlertid rapportert at dette noen ganger demper personens stemme i stedet for bakgrunnsstøyen, noe som forårsaker lavt iPhone-samtalevolum. Slik deaktiverer du funksjonen:

  1. Gå til Innstillinger → Tilgjengelighet.
  2. Trykk på Audio/Visual.
  3. Slå av telefonstøyreduksjon.

    Deaktiver støyreduksjon på iPhone

6. Slå flymodus på/av

Flymodus er en enkel løsning på de fleste mindre feil, som når iPhone setter seg fast i hodetelefonmodus eller når iMessage ikke fungerer på iPhone. På samme måte kan du prøve å slå flymodus på og av flere ganger. Bare la iPhone være i flymodus i flere sekunder før du slår den av.

Aktiver og deaktiver flymodus

7. Slå Bluetooth av og på

Hvis du bare opplever problemer når du bruker en Bluetooth-enhet, kan du prøve å slå enhetens Bluetooth av og på. Hvis dette ikke løser det, koble fra enheten og par den på nytt.

Slå på eller av Bluetooth på iPhone

8. Start iPhone på nytt

En annen enkel løsning for de fleste feilene er å starte enheten på nytt. Slå av iPhone og vent noen minutter før du slår den på. Prøv å lytte til musikk på øretelefonene igjen.

9. Oppdater iPhone

Et utdatert operativsystem kan også være skyld i volumfeilene på iPhone. Sørg for at iPhone kjører på et oppdatert operativsystem.

10. Juster lydvolumbalansen

Hvis den ene øretelefonen er høyere enn den andre, kan det hende du ved et uhell har tullet med iPhone-en din og endret lydvolumbalansen. Dette er en iPhones tilgjengelighetsfunksjon designet for personer med hørselsvansker.

Den lar deg i utgangspunktet flytte volumbalansen mellom venstre og høyre kanal slik at du kan tildele mer lyd til ditt “bedre” øre.

  1. Gå til Innstillinger → Tilgjengelighet.
  2. Trykk på Audio/Visual.
  3. Rull ned og skyv Balanse-glidebryteren for å justere volumbalansen. Hvis du flytter glidebryteren til høyre, blir volumet til høyre kanal høyere.

    Juster lydvolumbalansen på iPhone

Vi har også skrevet en artikkel om hvordan du fikser hodetelefoner eller AirPods som bare spiller på ett øre.

11. Bruk iPhones Music EQ

Kanskje ligger problemet i selve lydfilen, eller det er bare din preferanse å få varslingene, alarmene eller musikken til å spille så høyt som mulig. Det kan hjelpe å bruke iPhones innebygde musikkequalizer. Dette er først og fremst designet for å forbedre musikklytteopplevelsen din gjennom Apple Music, men det kan også bidra til å forbedre videolyd.

  1. Gå til Innstillinger → Musikk.
  2. Trykk på EQ. Dette er slått av som standard, men du kan bruke det til å fremheve visse lyder.

    Bruk iPhones Music EQ

Effekten varierer veldig med sporene du hører på. På baksiden kan den endre favorittsporet ditt annerledes. Prøv å leke med equalizeren for å se hvilken innstilling som kan bidra til å forbedre lyden.

Merk: Du må ha Apple Music installert på appen for å få tilgang til iPhones innebygde EQ.

12. Forsterk med en app på iPhone

En annen måte å øke lyden til iPhone på er å laste ned volumøkende apper. Gå til App Store og last ned apper som Bass Booster eller Boom musikk. Men disse appene gjelder bare for spor og gir ingen hjelp hvis iPhone-ørehøyttaleren din ikke fungerer eller du har lavt iPhone-samtalevolum.

13. Be om profesjonell hjelp

Når ingen av feilsøkingstipsene ser ut til å fungere, og lydene fortsatt er for stille selv når du bruker en annen øretelefon, kan det være på tide å avtale en avtale på nærmeste Genius Bar eller Apple Store.

Kan du høre ordentlig?

Mange faktorer kan påvirke lyden til øretelefonene dine mens du lytter på iPhone. Det kan variere fra en mindre feil til et alvorlig programvareproblem. De fleste er enkle løsninger, mens noen kan kreve profesjonell hjelp.

Har du støtt på dette problemet? Hvilken løsning fungerte for deg? Del dem nedenfor!

Les mer:

  • iPhone volumknapper fungerer ikke? 10 ekte rettelser
  • Slik endrer du navigasjonsvolum i Apple Maps på iPhone og iPad
  • Beste hvit støy-apper for iPhone og iPad

Posted

in

by

Comments

Leave a Reply