Hva er Twitter Blue og hvordan du bruker det!

Alle sosiale medieplattformer prøver å tjene penger ved å selge et “Premium-abonnement” på plattformen deres. Abonnementer er fremtiden da det er en gjentakende kostnad som er bedre enn engangssalg og fortjeneste. Twitter vil ha en del av denne kaken og har re-introdusert premium-abonnementet sitt, Twitter Blue.

Nå, hvis du vil lære hvordan du bruker Twitter Blue på iPhone eller Mac, hva det innebærer, og hvordan du abonnerer på det, har du kommet til rett sted. Les med hvis du vil hoppe på vognen og vil ha en bekreftet hake ved siden av navnet ditt på Blue Birds sosiale medieplattform.

Hva er Twitter Blue?

Twitter Blue er et opt-in månedlig abonnement som tilbys av Twitter. Ja, det er et betalt abonnement og tilbyr eksklusive fordeler og funksjoner til sine abonnenter. Likevel forblir den sosiale medieplattformen hovedsakelig gratis å bruke. Nå er tilgjengeligheten av Twitter Blue mindre utbredt enn vi ønsker at den skal være.

Når denne artikkelen ble skrevet, er Twitter Blue bare tilgjengelig i USA, Canada, Australia, New Zealand og Storbritannia. Selskapet har avklart at de planlegger å utvide abonnementstilgjengeligheten til andre regioner og jobber kontinuerlig med det samme. Dessuten vil ikke alle funksjonene nedenfor være tilgjengelige på alle plattformer. Dessuten vil Twitter fortsette å gjøre endringer med jevne mellomrom for å forbedre tjenesten.

Fordeler med Twitter Blue-abonnement

Bekreftelseshaken og Edit Tweet er de vesentlige fordelene ved å abonnere på Twitter Blue. Bortsett fra bekreftelseshaken (som ikke lenger bare er en blå hake, mer om det senere), er det flere andre funksjoner i Twitter Blue som lar brukere tilpasse opplevelsen sin på den sosiale medieplattformen.

1. Angre tweet

Angre tweet-funksjonen gir brukerne valget mellom å trekke tilbake, ta tilbake eller si opp en tweet før den blir offentlig. Det gir brukeren kort tid til å korrekturlese tweeten og revidere den før alle andre på plattformen kan se den. Når du forhåndsviser tweeten din, kan du la den være på slik at alle kan se den eller slette den hvis du vil gjøre endringer.

2. Rediger tweet

En av de mest etterspurte funksjonene på Twitter er muligheten til å redigere tweets. Med et Twitter Blue-abonnement kan du nå redigere tweetene dine (endelig!). Det er imidlertid noen begrensninger du bør være klar over:

  • En tweet kan redigeres maksimalt 5 ganger.
  • Denne funksjonen kan bare brukes de første 30 minuttene etter at du har lagt ut tweeten.
  • Alle kan se den originale versjonen av den redigerte tweeten. Brukere kan se alle de redigerte versjonene ved å trykke på alternativet Sist redigert.

3. Bokmerke mapper

Twitter lar brukere bokmerke (lagre) Tweets for å besøke senere. De lagres imidlertid kronologisk (nyere til eldre), noe som gjør navigering slitsomt. Med Twitter Blue kan brukere gruppere og organisere bokmerkede tweets i forskjellige mapper. Du kan opprette ubegrensede mapper. Dessuten vil disse mappene og bokmerkede tweets forbli private.

4. Egendefinerte appikoner og temaer

Du kan nå angi egendefinerte temaer og appikoner for Twitter på iPhone. Du kan velge fra en liste over fargerike alternativer for temaet og ikonene. Twitter vil også tilby “New Featured Looks” for ikoner for kort varighet, som eksklusive ikoner basert på årstiden, noen globale eller regionale arrangementer, etc.

Selv om det er enkelt å tilpasse appikoner på iPhone, må vi forstå at Twitter tilbyr tilpassede ikoner for Twitter Blue-abonnenter.

5. Egendefinert navigering

Navigasjonslinjen til Twitter-appen er rotete. Den har totalt seks varer. Med Twitter Blue får du muligheten til å redusere dette tallet og angi hvor som helst fra 2 til 6 elementer på navigasjonslinjen. Det er en utmerket funksjon der du kan omorganisere menyen og raskt navigere til innhold som betyr mest for deg.

6. Topp artikler

Flere personer (inkludert meg) bruker Twitter for å følge med på daglige nyheter eller andre informative artikler. De øverste artiklene har en snarvei som viser de mest delte artiklene fra alle du følger på Twitter. Dette hjelper deg med å holde kontakten med alle de siste hendelsene og gir innsikt i hva personene du følger leser og deler på Twitter.

7. Leser

Et betydelig antall brukere deler tråder (en serie sammenkoblede tweets) på Twitter. Vanligvis skriver skapere på Twitter informative tråder for å hjelpe til med å utdanne publikum og til og med øke rekkevidden.

Leser-funksjonen tillater tilpasning (juster tekststørrelse) og lar brukeren lese disse lange teksttrådene i enklere formater.

Krav for å registrere deg for Twitter Blue

Prosessen for å abonnere på Twitter Blue er relativt enkel. Brukere må imidlertid oppfylle spesifikke krav for å abonnere. Og disse kravene er satt på plass av sikkerhetshensyn.

Dessuten var et av de opprinnelige formålene med verifikasjonsmerket å forhindre etterlignere, og kravene sikrer nettopp det.

Hvis du oppfyller disse kravene, kan du registrere deg for Twitter Blue.

  • Twitter-kontoen må være eldre enn 90 dager.
  • For å abonnere må du være aktiv på Twitter den siste måneden (30 dager).
  • Kontoen din må ha et profilbilde og visningsnavn.
  • Kontoen din må være knyttet til et bekreftet/verifisert telefonnummer.
  • Kontoen må ikke ha noen tegn til å være villedende, villedende, spamme eller engasjere seg i å manipulere plattformen.
  • Til slutt må kontoen ikke ha noen nylige endringer i profilbildet, visningsnavnet eller brukernavnet.

Slik registrerer du deg for Twitter Blue på iPhone, iPad og Mac

Hvis Twitter Blue er tilgjengelig i din region og du oppfyller alle kravene nevnt tidligere, følg trinnene nedenfor for å abonnere på Twitter Blue.

På iPhone og iPad

  1. Åpne Twitter-appen på iPhone og logg på kontoen din.
  2. Trykk på profilen din øverst til venstre.
  3. Naviger og trykk på Twitter Blue-alternativet.
  4. Trykk på Abonner-knappen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre kjøpet i appen på din iPhone.

På Mac

  1. Åpne hvilken som helst nettleser → gå til Twitter.com → logg på kontoen din.
  2. Klikk på …mer-alternativet nederst til venstre i menyen.
  3. Klikk Twitter Blue.
  4. Klikk på Abonner-knappen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre din nettbetaling.

Når Twitter-teamet har bekreftet profilen din, vil du motta den bekreftede haken ved siden av navnet ditt på profilen din og tweetene dine.

Hvordan fungerer verifisering på Twitter

Tidligere ble den bekreftede sjekken eller den blå haken bare gitt til brukere som artister, journalister, offentlige personer, bemerkelsesverdige myndighetshåndtak, offisielle merkekontoer osv. Alle disse brukerne måtte også levere visse dokumenter for å motta det blå merket.

Siden Elon Musk tok over tømmene til Twitter, har han forsøkt å endre bekreftelsesprosessen, og nå kan alle som er villige til å betale for Twitter Blue få seg verifisert på Twitter. Hvordan skiller du en Twitter Blue-bruker fra et bemerkelsesverdig myndighetshåndtak eller en offisiell merkevarekonto?

Vel, for å bekjempe disse problemene, vil Twitter vise et gullmerke for offisielle forretnings-/merkekontoer. Også offentlige og multilaterale kontoer vil få et grått merke i stedet for et blått for å hjelpe å skille dem fra etterlignere osv.

Å oppsummere:

  • Blå hake: Twitter Blue Subscriber
  • Gyldent merke: Offisiell bedrifts-/merkevarekonto.
  • Grå hake: Offentlig eller multilateral konto.

Hvorfor koster Twitter Blue mer på iPhone?

Twitter Blue koster $11 per måned på iOS. Du kan abonnere på den samme tjenesten for 8 dollar ved å bruke nettleseren andre steder. Så hvorfor denne ulikheten? Hvorfor betale mer for å benytte de samme fordelene hvis du abonnerer på Twitter Blue via iPhone i stedet for nettleseren?

For de som ikke er klar over det, tar Apple 30 % kutt fra apputviklere som tjener mer enn én million dollar på App Store. Elon Musk ble sint da han oppdaget dette og tvitret om at det ikke var rettferdig, osv. Til slutt møtte han Tim Cook, administrerende direktør i Apple, og løste dette problemet.

Nå, for å gjøre opp for den opprinnelige kostnaden på $8, er Twitter Blue priset til $11 på iOS. Så Apple kan få sine 30% kutt, og til og med Twitter får sine opprinnelige $8. En vinn-vinn-situasjon for begge selskaper bortsett fra brukeren.

Hvis du har tenkt å abonnere på Twitter Blue og vil spare penger, sørg for å abonnere via nettleseren og ikke Twitter-appen på iPhone.

Slik kansellerer du Twitter Blue-abonnement

Når du skriver denne artikkelen, er det ingen måte å sette Twitter Blue-abonnementet på pause. Du kan imidlertid avbryte den. Når den er kansellert, vil den blå haken være på profilen din til abonnementsperioden utløper. Twitter kan imidlertid også fjerne det blå merket hvis teamet bestemmer seg for å suspendere kontoen din eller utestenge den.

For å kansellere Twitter Blue-abonnementet ditt, gå til Twitter Blue-innstillingene på iPhone eller Mac i appen. Du kan administrere alle fordelene og funksjonene fra denne fanen.

Er Twitter Blue verdt det?

Svaret på det spørsmålet er veldig subjektivt. Hvis settet med funksjoner som tilbys av Twitter Blue virker nyttig for deg, er Twitter Blue verdt det. Hvis funksjonene ikke utgjør en forskjell eller tilfører verdi til hvordan du samhandler med plattformen, så er det ikke verdt det.

En kritikk jeg har med Twitter Blue er at den ikke eliminerer annonser på Twitter. Inntil den funksjonen er gjort tilgjengelig for Twitter Blue-brukere, ser jeg ikke for meg at jeg abonnerer på Twitter Blue.

Les mer:

  • Hvordan laste ned Twitter-videoer på iPhone og Android
  • Hvordan gjøre Twitter-kontoen privat ved å bruke iPhone, iPad og skrivebord
  • Hvordan fikse Twitter-appen som ikke fungerer eller lastes på iPhone


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply