Slik speiler du iPhone-skjermen til Android TV: 4 enkle måter

iPhones gjør livene våre praktiske – du kan streame, spille spill med venner, ha en videochat og delta på forelesninger rett fra skjermen. En liten ulempe er imidlertid den lille skjermen.

Det som er bra er at du enkelt kan speile iPhone-skjermen til en Android TV eller en annen kompatibel smart-TV. Her er alt du trenger å vite.

Hvordan speile iPhone-skjermen til en AirPlay-kompatibel smart-TV

Denne Apple-funksjonen lar deg streame eller dele innhold fra enhetene dine til din Mac, Apple TV eller en AirPlay-kompatibel smart-TV. Hvis du ikke er sikker på om TV-en din støtter AirPlay, her er en liste over AirPlay2-kompatible TV-er.

Nå, for å starte speiling, gjør du følgende:

  1. Sørg for at iPhone, Android TV eller en AirPlay-kompatibel smart-TV er på samme Wi-Fi-nettverk.
  2. Åpne Kontrollsenter → Trykk på Skjermspeiling.
  3. Velg TV-en din fra listen. Hvis et AirPlay-passord vises på TV-en, skriv inn passordet på iPhone.

For å stoppe skjermspeiling fra iPhone til TV, trykk bare på Stopp speiling øverst på skjermen eller gå til kontrollsenteret, trykk på skjermspeiling og trykk på Stopp speiling.

Hvordan speile iPhone-skjermen til Android TV ved hjelp av en HDMI-kabel

Hvis TV-en din ikke støtter AirPlay, vil det ikke være mulig å koble til trådløst. Ikke bekymre deg; ditt neste spill er å koble enheten til TV-en med en HDMI-kabel.

Den eneste ulempen er at du er fysisk begrenset med kabler, så du vil ikke kunne ta med deg iPhone. Men hvis det ikke er et problem å bli skilt fra enheten din, er dette alternativet utmerket. For bedre resultater, se etter en høyhastighets HDMI-kabel.

Gjør deretter følgende:

  1. Koble en adapter til iPhones ladeport. Du trenger dette for å koble iPhone til HDMI-kabelen.
  2. Koble adapteren til HDMI-kabelen.
  3. Koble HDMI-kabelen til Android TV.

Slik caster du iPhone til Android TV ved hjelp av tredjepartsapper

Mens nyere TV-modeller har etiketten “fungerer med Apple AirPlay”, har ikke andre Android TV-er. Chromecast-støttede apper som Netflix og Google-apper lar deg imidlertid enkelt caste iPhone-skjermen til Android TV uansett om TV-en din er AirPlay-kompatibel. Bare åpne den støttede appen og trykk på Cast-knappen, vanligvis øverst eller nederst i høyre hjørne.

Hvis du fortsatt ikke kan speile iPhone-skjermen til Android TV, kan det være lurt å prøve å bruke tredjepartsapper. Apper som AirDroid Cast Web eller AirPlayMirror kan hjelpe Apple-brukere enkelt å speile Apple-enhetens skjermer på Android TV-er.

Uavhengig av app, må du fortsatt følge den samme prosessen. Last ned appen og sørg for at iPhone og TV er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket. Sørg for at de er nær ruteren for å få den beste seeropplevelsen.

Slik streamer du video fra iPhone til smart-TV

Bortsett fra screencasting, kan du streame videoer fra iPhone til en TV. Prosessen er lik og innebærer følgende:

  1. Koble iPhone til det samme Wi-Fi-nettverket som smart-TV-en.
  2. Finn videoen du vil streame på iPhone.
  3. Trykk på AirPlay. Noen apper kan ha et ekstra trinn. For eksempel, hvis videoen er i Bilder, trykk på Del → AirPlay.
  4. Velg din TV fra listen.

For å stoppe strømmingen, velg AirPlay i appen og trykk på iPhone fra listen som vises.

Hva gjør jeg hvis iPhone-videoen din automatisk strømmer til en Airplay-enhet?

Hvis du ofte strømmer på TV-en med iPhone, er det en tendens til at den strømmer en video fra iPhone automatisk.

Hvis du legger merke til AirPlay-ikonet i øvre venstre hjørne når du åpner videoappen din, velges AirPlay-enheten og vil strømme videoen på TV-en din når du trykker på play.

For å bruke AirPlay på en annen enhet, trykk på AirPlay-ikonet og velg en annen enhet. Alternativt kan du trykke på den for å stoppe strømming via AirPlay.

Avslutter …

Speiling kan høres komplisert ut, men du trenger bare en iOS-enhet og en kompatibel TV for å speile iPhone-skjermen. Koble enheten til det samme Wi-Fi-nettverket, og du er klar. Og hvis en trådløs tilkobling ikke er tilgjengelig, tar du aldri feil med en HDMI-kabel.

Klarte du å speile iPhone-skjermen til smart-TV-en din? Gi oss beskjed i kommentarene!

Les mer:


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply