Googles sikkerhetsforsterkende program lar brukere bli med ved å bruke passord

© nextpit

Siden Google har lagt til passordstøtte for sine Google-kontoer i fjor, utvidet det også det digitale verktøyet til flere medier. I dag gjør Google det til og med enklere for høyrisikobrukere å melde seg på Advanced Protection Program (APP) ved å tillate å bruke en passord, og legge til nye alternativer i tillegg til bruken av fysiske sikkerhetsnøkler.

  • Les også: Hvordan sikrer adgangsnøkler dataene dine

Hva er en passord?

I utgangspunktet er adgangsnøkler ny passordløs teknologi som brukes når du logger på apper og tjenester på tvers av forskjellige enheter, nettlesere og operativsystemer. Adgangsnøkler er sikrere og enklere alternativer til passord og gir brukerne muligheten til å autentisere ved hjelp av en enhets biometriske sensor som fingeravtrykk eller ansikts-ID uten å skrive inn brukernavn eller konto.

Enda viktigere, passord gir bedre beskyttelse mot angrep som phishing sammenlignet med bruk av passord eller til og med med tofaktorautentisering samtidig som den gjør den generelle opplevelsen raskere.

Slik registrerer du deg for Googles program for avansert beskyttelse

Når det gjelder Googles APP, er det et initiativ designet for å hjelpe høyrisikobrukere som journalister, menneskerettighetsarbeidere og politikere ved å legge til ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte dataene og enhetene deres under potensielle angrep.

Før var det påkrevd å ha minst én sikkerhetsnøkkel for å melde seg på programmet. Dette hindrer noen brukere i å bli med i programmet, spesielt hvis de er på områder uten tilgjengelige fysiske sikkerhetsnøkler lett tilgjengelig. Google kunngjorde tilbake i mai i år at de planlegger å gjøre adgangsnøkler tilgjengelig for brukere av APP, og endelig droppe en av veisperringene til programmet.

Så for tiden kan interesserte brukere registrere seg ved å gå til Googles APP-nettsted, hvor de vil få muligheten til å registrere seg med en passord- eller sikkerhetsnøkkel, eller en kombinasjon av begge. Samtidig krever bruk av en passordnøkkel når du blir med, at du legger inn gjenopprettingsmetoder som et telefonnummer eller e-post.

Programmet støtter også en rekke enheter og økosystemer. Disse inkluderer telefoner som minst kjører på Android 9.0 eller iPhone på iOS 16. På samme måte er den tilgjengelig for stasjonære og bærbare datamaskiner som kjører på Window 10 eller nyere eller macOS Ventura eller nyere.

Hva er dine tanker om passord? Synes du at passord bør kreves i flere apper og tjenester? La oss høre din mening.


Posted

in

by

Tags: