Google fjerner tusenvis av apper fra Play-butikken

© mrmohock / Shutterstock.com

Google Play Store åpner døren til et helt univers av apper der bare noen få klikk på “Installer”-knappen og du vil oppdage at telefonens minne fylles opp raskt. Mange apper er imidlertid ikke så nyttige på noen måte. Gode ​​nyheter da – disse appene vil til slutt bli fjernet. Imidlertid ser det ut til at det er et annet motiv for å fjerne disse overflødige appene. Google har begitt seg ut på slike øvelser tidligere, men sannsynligvis ikke i så stor grad.

  • Tilpass telefonen din: Finn ut hvordan du identifiserer skadelig programvare i Play-butikken

Nyttige og svært populære apper som WhatsApp, Amazon Shopping og Spotify fortjener absolutt sin plass. Disse er godt utformet og gir mye verdi for brukeren uten å ha noen store feil. Google vil ikke målrette mot disse i den kommende rensingen.

Google vil slette et stort antall apper

Google kunngjorde nylig at de vil oppdatere sine retningslinjer for spam og minimumsfunksjonalitet. Google nevnte «Vi oppdaterer retningslinjene for søppelpost og minimumsfunksjonalitet for å sikre at apper oppfyller høye standarder for Play-katalogen og engasjerer brukere gjennom kvalitetsfunksjonalitet og brukeropplevelser av innhold.» på sin støtteside.

I et nøtteskall, apper som krasjer, ikke leverer grunnleggende “kvalitetsfunksjonalitet og innholdsbrukeropplevelser” eller viser annen atferd som er uforenlig med en positiv brukeropplevelse, vil bli fjernet fra Play-butikken.

  • Svindelvarsel! Bli kvitt disse spyware-appene i dag!

Denne oppryddingskampanjen kan føre til fjerning av titusenvis av søknader. Utviklere har frist til 31. august 2024 på å sikre at appene deres samsvarer med den nye standarden. Google nevner rene tekstapper, PDF-filapplikasjoner og enkeltbakgrunnsapper som eksempler på applikasjoner med begrenset funksjonalitet som ikke vil overleve rensingen.

En skjult agenda?

Forbes mistenker at policyjusteringen er et press mot skadelig programvare i Play Store. Selv om butikken har sofistikerte sikkerhetsmekanismer designet for å fange opp skadelig programvare, klarer mange applikasjoner å omgå disse sikkerhetstiltakene hvert år. Nylig oppdaget sikkerhetsforskere fra Zscaler ThreatLabz over 90 infiserte applikasjoner i Play Store.

Disse applikasjonene sies å ha vært en samlet installasjonsbase på 5,5 millioner – og dermed like mange smarttelefoner. Siden slike apper vanligvis ikke tilbyr imponerende design, brukeropplevelse og innhold, kan mange av dem bli ofre for Googles nye strategi i fremtiden. Selvfølgelig vil Android-brukere ha stor nytte av denne øvelsen.

Påvirker rangeringssystemet i Google Play-butikken din avgjørelse når du laster ned en app? Gi oss beskjed i kommentarene.


Posted

in

by

Tags: