Google Photos kan snart hjelpe deg med å finne falske bilder med AI

© nextpit

De siste årene har AI-modeller blitt mer avanserte når det gjelder å generere media, og skaper stadig mer fotorealistiske bilder og videoer. Som et resultat blir det vanskeligere å se forskjellen mellom AI-generert grafikk og ekte. Google har gradvis introdusert verktøy for å identifisere AI-skapte bilder, og det ser ut til at de snart kan bringe denne funksjonen til Google Foto-appen.

  • Ikke gå glipp av: Topp AI-funksjoner å installere på telefonen

Hvordan Google Photos kunne oppdage AI-bilder

I den nyeste versjonen av Google Photos antyder kodehint at Google jobber med AI-deteksjonsfunksjoner. Disse inkluderer identifikatorer som «@id/ai_info», «@id/credit» og «@id/digital_source_type».

I følge Android Authority kan de to sistnevnte forholde seg til hvordan Google identifiserer bildekilder og attributter utover grunnleggende EXIF-data. For eksempel kan «id-kreditt» referere til lagt til tagger, for eksempel «Laget av Gemini» eller «Redigert med Google Foto». Videre kan ‘id-digital_source_type’ fungere på samme måte som Digital Source Field, som viser den opprinnelige kilden til en mediefil.

Samsung bruker allerede lignende AI-tagger, som et vannmerke som sier “AI-generert innhold” når Sketch to Image-funksjonen brukes.

Samsung Galaxy AIs Sketch to Image

Du kan generere objekter i bilder ved å bruke Samsungs Sketch to Image-funksjon og med vannmerket “AI-generert innhold” lagt til. / © nextpit

Selv om vi ennå ikke vet de nøyaktige detaljene om hva ‘ai_info’ vil inkludere, er det sannsynligvis knyttet til AI-vannmerkeverktøy som Googles SynthID og den nye CP2A-standarden (utviklet av store teknologiselskaper inkludert Google). Disse markørene vil hjelpe Google med å oppdage og merke AI-genererte eller redigerte bilder, og skille dem fra urørte.

Selv om Google ikke har bekreftet det eksakte formålet med disse ID-ene eller hvordan de vil fungere i Google Foto, er det klart at selskapet utvider AI-deteksjonsverktøyene sine utover Søk og Chrome.

Hva synes du om at Google bruker verktøy i galleriet for å merke AI-bilder? Er dette en viktig funksjon som andre produsenter bør implementere på enhetene og tjenestene deres? Gi oss beskjed i kommentarene.


Posted

in

by

Tags: