Bare iPhone 14 Pro-modeller vil ha ny A16-brikke

Apple skal lansere den neste serien med iPhones, som er 14-serien. Likevel er lanseringen langt unna, men hver dag får vi rykter om den kommende iPhone 14-serien.

Nylig var det nyheter som sa at 14 Pro-modellen vil ha Alltid-på-skjermmodus. Det er også rapporter om at produksjonen er forsinket, noe som kan påvirke lanseringsdatoen.

Nå antyder de siste rapportene at Apples neste generasjons A16-brikke kun er eksklusiv for iPhone 14 Pro og Pro Max-modeller.

Apple iPhone 14 vil ha fjorårets A15-brikke

Bare iPhone 14 Pro-modeller vil ha ny A16-brikke

Tidligere i år rapporterte Ming-Chi Kuo at noen få modeller av iPhone 14 kan komme med den nåværende A15 Bionic-brikken.

Men de siste rapportene fra TrendForce si at bare iPhone 14 Pro-modeller vil få den nye A16-brikken. En rapport om det globale smarttelefonmarkedet ble publisert onsdag, TrendForce, som bemerker at iPhone 14 vil ha fire nye modeller og vil bli introdusert i andre halvdel av 2022.

iPhone 14 og iPhone 14 Max-modellene vil bruke A15 Bionic-brikke med 6 GB LPDDR4X RAM.

I april uttalte Mark Gurman fra Bloomberg i sitt nyhetsbrev at standard iPhone 14-modeller kan holde seg til A15-brikken fra fjorårets variant av den.

Gurman sa at den pågående brikkemangelen kan ha bidratt til Apples beslutning om å begrense den nye brikken til iPhone 14 pro-modeller. Dette vil endre Apples strategi om å ha samme brikker i alle iPhones. Som iPhone 13-serien er alle utstyrt med den samme A15-brikken, men det vil ikke lenger være det samme med iPhone 14-serien.

Ideen om å lansere en ny iPhone med samme brikke som i fjor ser rar ut. Dette er imidlertid ikke første gang dette ryktet dukker opp på nettet.

Årsakene til å endre brikkene er uklare, men analytikere sier det er på grunn av brikkemangelen som har påvirket industrien.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply