Android-smarttelefoner tilbyr et bredt spekter av funksjoner innen digital velvære og foreldrekontroll, integrert direkte i innstillingene, for å hjelpe brukere med å redusere skjermtid på apper og sosiale medier. Imidlertid føles disse verktøyene ofte enten for aggressive eller ikke effektive nok, noe som gjør det utfordrende å finne en balanse. Nå ser det ut til at Google har introdusert en funksjon som bygger bro over gapet.
- Les også: Slik overfører du raskt filer mellom PC og telefon ved hjelp av Quick Share
Google lanserer en ny versjon av Digital Wellbeing-appen, med et verktøy kalt «Skjermtidspåminnelser». Tidligere omtalt som “Mindful nudge” i tidligere betaversjoner, gir denne funksjonen en mildere tilnærming til å administrere skjermtid.
Hva er Digital Wellbeings skjermtidspåminnelser?
Det nye verktøyet ligger i delen “Måter å koble fra” i appen og er slått av som standard. Aktivering av den åpner en velkomstskjerm som forklarer hvordan den fungerer: den sporer skjermtiden din for spesifikke apper og sender påminnelser mens du bruker dem. Brukere kan velge hvilke apper de skal overvåke, og skreddersy funksjonen til deres preferanser.
Når den er konfigurert, vises en liten, klebrig, pilleformet widget under statuslinjen etter en betydelig mengde skjermtid på en app. Denne diskrete widgeten viser appens ikon ved siden av løpetimeren, og viser bruk i minutter eller timer.
Hvordan er det sammenlignet med appgrenser?
Digital Wellbeing inkluderer allerede en lignende funksjon kalt appgrenser, som håndhever daglige tidsbegrensninger for individuelle apper. Når en grense er nådd, tvangslukkes appen, og brukere kan ikke åpne den igjen uten å justere innstillingene.
Derimot tilbyr skjermtidspåminnelser en mer subtil tilnærming. I stedet for å låse brukere ute, fungerer de som et visuelt dytt, og utfyller appgrensene for de som søker mindre rigid kontroll.
Tillegget av skjermtidspåminnelser kan gi en mildere, men effektiv måte å hjelpe brukere med å administrere tiden sin på apper og sosiale medier. Kombinert med andre funksjoner for digital velvære som fokusmodus og sengetidsmodus, utvider verktøyet mulighetene for å skape sunnere enhetsvaner.
Imidlertid forblir mange Android-brukere uvitende om disse Digital Wellbeing-funksjonene, siden de ofte ikke er fremtredende fremhevet på enheter.
Google ruller ut denne funksjonen gradvis, så det kan ta noen dager før den blir tilgjengelig på alle enheter. Tilgjengelighet avhenger også av individuelle produsenter. For eksempel bruker Samsungs One UI (tips og triks) på Galaxy-enheter en annen layout og tilbyr et unikt sett med Digital Wellbeing-verktøy.
Har du prøvd å bruke funksjonene for digital velvære før? Hva er favoritttipsene dine for å redusere skjermtiden på enheten din? Gi oss beskjed i kommentarene!
Kilde:
Android Authority