Google Søk vil nå vise om bildene er ekte eller AI-redigert

© nextpit

Etter å ha introdusert «Om dette bildet»-verktøyet til Circle to Search, har Google annonsert planer om å utvide denne funksjonen til flere tjenester, inkludert Søk og YouTube. Denne oppdateringen vil bruke en ny bekreftelsesstandard for å hjelpe brukere med å se forskjellen mellom AI-genererte bilder og ekte bilder.

I et blogginnlegg forklarte Google at det vil begynne å merke bilder i Google Søk basert på deres opprinnelse, for eksempel å merke de som har blitt AI-redigert eller manipulert. Denne informasjonen vil være tilgjengelig i «Om dette bildet»-fanen på alle plattformer, omtrent som funksjonen som allerede er i bruk med Circle to Search på Pixel- og Samsung Galaxy-enheter. Denne funksjonaliteten forventes å være tilgjengelig på flere Android-enheter snart.

Google nevnte også at denne funksjonen vil fungere med bilder som inneholder C2PA-metadata. C2PA står for Coalition for Content Provenance and Authenticity, en ny standard som fremmer ansvarlig bruk av AI, der Google spiller en nøkkelrolle.

Ulike typer medier, for eksempel bilder, videoer og lydfiler, som inneholder disse metadataene, vil vise detaljer om deres opprinnelse og eventuelle modifikasjoner som er gjort. Dette kan inkludere informasjon om enheten eller programvaren som ble brukt til å lage dem.

En person med en stripet skjorte poserer med en hvit papegøye på skulderen.

For vår anmeldelse av Galaxy Z Fold 6 demonstrerte vi hvor enkelt AI kan legge til elementer i bilder. Her er redaktøren vår, Antoine Engels, med en kakadu på skulderen! / © Samsung ; Skjermbilder; nextpit

CP2A kan utfylle Googles SynthID

Den nye C2PA-standarden samarbeider tett med Googles egen SynthID, en vannmerketeknologi utviklet av Google DeepMind som kan merke og identifisere AI-generert innhold. C2PA, på den annen side, gir et bredere rammeverk eller sett med regler for hvordan disse teknologiene, som SynthID, skal brukes for å sikre innholdets autentisitet.

Mens SynthID fokuserer på å bygge inn usynlige vannmerker for å oppdage AI-innhold, hjelper C2PA med å organisere og administrere denne typen teknologier, og skaper et sterkere system når det brukes sammen for å bekrefte om innhold er ekte eller AI-generert.

I tillegg til å forbedre bildesøkeresultatene, planlegger Google å integrere C2PA i sine annonseringssystemer. Det jobbes også med å bringe C2PA til YouTube, hvor videoer vil vise disse metadataene.

Imidlertid står den utbredte bruken av C2PA overfor noen utfordringer. Foreløpig er det bare noen få selskaper og AI-tjenester som støtter standarden, og det er fortsatt begrensede enheter som bruker vannmerketeknologi.

Det er også problemer å ta tak i, for eksempel hvor enkelt folk kan fjerne eller endre metadata fra bilder. Til tross for disse hindringene kan fordelene med dette initiativet oppveie utfordringene over tid.

Hva synes du om etisk og transparent bruk av kunstig intelligens? Gi oss beskjed i kommentarene.

Kilde:
Google


Posted

in

by

Tags: