Kjøper du en brukt iPhone? Sjekk disse tingene først


Takket være sitt rykte for å tilby langvarige enheter, hersker Apple suverent i det brukte smarttelefonmarkedet. Dessuten er det å kjøpe en brukt iPhone en fin måte å glede deg over den klassiske Apple -opplevelsen hvis du har kort på penger til å kjøpe en ny.


Kjøper du en brukt iPhone? Sjekk disse tingene først

Imidlertid kan iPhone -drømmen din raskt bli et mareritt hvis du ikke utfører grunnleggende sjekker. Så for å hjelpe deg, har jeg utarbeidet denne detaljerte sjekklisten over ting å inspisere før jeg kjøper en brukt iPhone.

Bli en iOS 18 -mester:

Få vår eksklusive iOS 18 ebook 📚 gratis Når du registrerer deg for vårt nyhetsbrev nedenfor.

Er det trygt å kjøpe en brukt iPhone?

Se, det er ingen skade i å kjøpe en brukt iPhone så lenge du kjøper den fra en pålitelig og anerkjent online eller offline selger og tar nødvendige forholdsregler for å sikre at enheten er legitim, funksjonell og i god stand. Imidlertid er det faktisk en risiko involvert hvis du kjøper den fra en ukjent selger som ikke tilbyr noe bevis på kjøp og hvis priser er for godt til å være sant.

10 ting å sjekke før du kjøper en brukt iPhone

Nå må du klø deg i hodet og lure på hvordan du kan bekrefte alt dette for å unngå å bli svindlet. Vel, du trenger ikke å bekymre deg i det hele tatt. Nedenfor har jeg detaljert alle sjekkene du må vurdere når du kjøper en brukt iPhone.

1. Sjekk den fysiske tilstanden

Hvis du kjøper en brukt iPhone offline, må du alltid vurder dens fysiske tilstand før du betaler. Fjern saken og beskyttende glass (hvis det er der) og se etter riper, skraper eller bulker. Kontroller også om kameralinsen har akkumulert rusk eller sprekker.

Hvis det er alvorlig skade, unngå å kjøpe en slik iPhone. Imidlertid, hvis det er noen skader, men det ikke er så merkbart eller lett synlig, kan du be selgeren senke den oppgitte prisen.

2. Kontroller modellen og dens spesifikasjoner

De fleste iPhone -modeller ser nesten like ut, noe som gjør det litt vanskelig for nye kjøpere å bestemme hvilken lineup iPhone tilhører. Mens online selgere vanligvis gir alle detaljene du trenger, anbefales selgeren om det nøyaktige modellnummeret hvis du kjøper det offline.

Når du har det, må du bekrefte det på Apples offisielle nettsted for å lære om lanseringsåret, maskinvarespesifikasjoner og funksjoner som ikke er tilgjengelige for den aktuelle modellen. Dette hjelper deg med å få den beste verdien for pengene, ettersom du vil vite om du betaler riktig pris for modellen.

3. Forsikre deg om at iPhone ikke er stjålet eller låst

I motsetning til Android -telefoner, innebærer det å kjøpe en brukt iPhone mer risiko hvis du kjøper den fra en ukjent online eller offline selger. Dette er fordi en ukjent selger kan selge deg en stjålet eller låst iPhone hvis du ikke er forsiktig. Selv om det er lite sannsynlig at en pålitelig online selger vil gjøre dette, kan dette faktisk skje når du kjøper offline eller fra en ukjent online kilde.

Gjør følgende ting for å unngå å bli svindlet:

  • Sjekk aktiveringslåstatus: Hvis den forrige eieren ikke har fjernet Apple -kontoen sin fra iPhone, vil du ikke kunne bruke den eller sette den opp etter kjøpet. Sørg for at selgeren deaktiverer aktiveringslåsen før du kjøper. For å deaktivere aktiveringslåsen, ber selgeren gå til Innstillinger → Apple ID → Finn iPhone. Forsikre deg om at iPhone er slått av, som deaktiverer aktiveringslåsen.
  • Sjekk IMEI eller serienummer: Bruk Apples Kontroller dekningsverktøyet eller tredjeparts IMEI Checkers for å bekrefte enheten er ikke svartelistet eller stjålet.
    Kontroller dekningen for en iPhone på Apples sjekkdekningsverktøy.

4. Sjekk batterihelsen

Enten du kjøper online eller offline, må du alltid sjekke batteriets helse til den brukte iPhone. Mens online selgere vanligvis nevner batterihelsen på produktsiden, må du bekrefte dette manuelt når du kjøper en brukt iPhone -offline.

Du kan gjøre dette ved å gå til Innstillinger → Batteri → Batterihelse → Maksimal kapasitet.


Kontrollere en brukt iPhone -batterihelse i innstillinger.

    Ikke kjøp iPhone hvis batteriets maksimale kapasitet er under 80%. Dette fordi Apple anbefaler å bytte ut batteriet når helsen faller under 80%.

    Hvis du synes batteriets helse er for god til å være sant, kan du spørre selgeren om den er erstattet. Hvis det er det, be om tjenestekvitteringen levert av Apple for å bekrefte at den er ekte og ikke noen billig duplikat.

    5. Se etter originale deler

    Fra og med iOS 15.2 lar Apple brukere sjekke delene og servicehistorikken via innstillinger. For å gjøre det, gå til Innstillinger → Generelt → Om.

      Hvis iPhone har blitt reparert i det siste, vil du legge merke til en del av deler og servicehistorikk på OM -siden. Hvis ekte Apple -deler ble brukt i reparasjonsprosessen, vil du se ekte ved siden av den reparerte delen. Hvis delen er en duplikat, vises en ukjent melding ved siden av.

      På iPhone 15 og senere kjørt på iOS 18, informerer Apple deg også om de ekte delene som ble brukt i reparasjonsprosessen tidligere ble brukt eller installert på en annen iPhone. Hvis delene er ekte, er det ingen problemer. Imidlertid, hvis de er ikke-ekte eller brukes, bør du unngå å få en slik iPhone.

      6. Kontroller garantistatusen

      Hvis den brukte iPhone er forbi garantiperioden, kan du sjekke om den elektroniske selgeren tilbyr en selgergaranti med den. Offline selgere tilbyr ikke slike garantier, men det er ingen skade i å spørre. Imidlertid, hvis noen av selgerne hevder iPhone fremdeles er under garanti, må du bekrefte den før du kjøper offline eller umiddelbart etter at du har mottatt produktet etter å ha kjøpt det på nettet.

      For å bekrefte iPhone -garantistatusen, gå til Innstillinger → Generelt → Om → begrenset garanti.


      Kontrollere en brukt iPhone -garanti.

        Ikke kjøp iPhone hvis garantidatoen fortalt av selgeren ikke samsvarer med det Apple sier. Be om refusjon umiddelbart hvis du kjøpte den på nettet.

        7. Test alle funksjoner og komponenter

        Før du avslutter avtalen, må du teste følgende:

        • Berøringsskjerm og ansikts -ID eller berørings -ID (avhengig av iPhone -modellen)
        • Wi-Fi, Bluetooth og Cellular Network-tilkobling
        • Høyttalere og mikrofoner
        • Kameraer (foran og bak)
        • Lading og kabelkompatibilitet

        8. Be om den opprinnelige boksen og regningen

        De fleste online brukte iPhone -selgere gir ikke den originale regningen, boksen og tilbehøret. I stedet gir de sin tilpassede merkevare og regning med en selgergaranti i stedet for en merkevaregaranti, som fordriver tvil om autentisitet.

        Dette er imidlertid ikke tilfelle i det offline markedet. Så be alltid selgeren om den originale boksen, ladekabelen og annet tilbehør. Disse elementene tilfører ikke bare verdi, men kan også bekrefte iPhone -ektheten.

        9. Kontroller prisen mot markedsverdi

        Enten du kjøper en brukt iPhone offline eller online, sjekk alltid prisen for samme modell på andre markedsplasser. Dette kan hjelpe deg med å spare penger hvis du finner en bedre avtale et annet sted og unngå å bli svindlet hvis selgeren din selger enheten til en mye lavere pris enn den gjennomsnittlige markedsprisen for modellen.

        10. Kjøp bare fra en pålitelig kilde

        Det sier seg selv at du alltid bør kjøpe en brukt iPhone (eller en hvilken som helst annen enhet for den saks skyld) fra en pålitelig og anerkjent online kilde, enten enheten er helt ny eller brukt. Hvis du kjøper fra en person eller en offline butikk, kan du vurdere å bruke enheten i noen minutter for å sjekke alt angitt ovenfor og be om kjøpsbevis for å sikre at enheten ble lovlig anskaffet.

        Ta alltid informerte kjøpsbeslutninger …

        En brukt iPhone er utvilsomt en fin investering hvis du får den til riktig pris, men bare hvis du husker å gjøre din due diligence. Alle sjekkene som er oppført i dette innlegget kan hjelpe deg med å ta informerte beslutninger og unngå å bli svindlet.

        Ta gjerne kontakt med oss ​​via kommentarer hvis du trenger mer hjelp angående alt Apple.

        Vanlige spørsmål

        Skal jeg sjekke IMEI -en min før jeg kjøper en brukt iPhone?

        Ja, du må bekrefte IMEI -nummeret før du kjøper en brukt iPhone, da det kan hjelpe deg å bekrefte om enheten er original, ikke stjålet eller svartelistet av transportører.

        Hvilken batterihelse er bra for iPhone?

        I følge Apple må en iPhone -batterihelse være 80% eller over for å bli ansett som god. Apple anbefaler å bytte ut batteriet når det faller under 80% for å unngå ytelsesproblemer.

        Du kan også like:

        • 25 viktige tips for første gang iPhone -brukere
        • Beste widgets for iPhone du bør prøve
        • Hvordan lade din iPhone og iPad raskt
        Bli en iOS 18 -mester:

        Få vår eksklusive iOS 18 ebook 📚 gratis Når du registrerer deg for vårt nyhetsbrev nedenfor.


        Posted

        in

        by

        Tags: