
IPhone kan ha blitt unnfanget i USA, men produseres ikke der. Hvis USAs president Donald Trump har sin vei, vil det være perfekt tenkelig å produsere den fra start til mål i USA. Vi ser på fakta og kom med en morsom øvelse med å prøve å bestemme den endelige klistremerkeprisen dersom det svært usannsynlige scenariet skulle skje. Faktisk er en all-amerikansk produsert iPhone enda gjennomførbar?
Den amerikanske presidenten Trump sitter selvtilfreds i Det hvite hus og mener at produksjonen av iPhone ganske enkelt kan flyttes til USA ved fingrene, ganske som Thanos. På spørsmål om mulig amerikansk produksjon av iPhone, nevnte pressesekretær i Det hvite hus Karoline Leavitt følgende på pressekonferansen i Det hvite hus i går:
Absolutt! Han tror vi har arbeidskraften, arbeidsstyrken og ressursene til å gjøre det. Og som du vet, Apple har investert 500 milliarder dollar her i USA – så hvis Apple ikke trodde USA kunne gjøre det, ville de sannsynligvis ikke ha investert den enorme pengene.
Du kan fortelle fra pressen til stede at de ikke var overbevist, og med god grunn. Det er legitime tvil om gjennomførbarheten av denne ideen og også vissheten om at en slik iPhone ville være betydelig dyrere enn versjonen produsert i Asia.
Kan Apple produsere iPhone i USA alene?
Det enkle svaret? Ingen! Ikke hvis du vil unngå mottariffene til Trumps straffetariffer og ønsker å kildes for hver råstoff, hver arbeider og hver komponent fra USA.
Meningen ser ut til å få fart i den amerikanske administrasjonen om at denne bare USAs produksjon av Apple-håndsettet ville være mulig. For noen dager siden erklærte Trumps handelssekretær Howard Lutnick foran TV -kameraer: “Hæren til millioner og millioner av mennesker som snur bittesmå skruer for å produsere iPhones – det er det som kommer til Amerika”.
Det er flere fakta for å bevise at dette er fullstendig tull:
Kjeden og råvarer
Apple, som forresten mistet en femtedel av aksjeverdien på grunn av Trumps tollsatser og ikke lenger er det mest verdifulle selskapet i verden, måtte gjøre mer enn bare å bygge en eller to “iPhone -planter”. I artikkelen om Trumps tollsatser og virkningen på amerikanske produkter, nevnte jeg allerede hvordan Apple veldig stolt refererte til over 50 land som var involvert i produksjonen. Bokstavelig talt Apple Site stater:
Tusenvis av selskaper og millioner av mennesker i mer enn 50 land er en del av forsyningskjeden vår, og bidrar med sine ferdigheter, talenter og dedikasjon til å lage, levere, reparere og resirkulere produktene våre.
Foxconn i Kina kan ha spesialiserte komponenter for sluttmontering levert i løpet av timer fordi industrien er så godt integrert i Shenzhen. Hele denne infrastrukturen måtte først settes opp i USA, og ikke holde tilbake det faktum at råvarer fremdeles vil mangle. Materialer som tantal, litium og wolfram er bare tilgjengelige i små mengder i USA. Opptil 80 prosent av sjeldne jordene kommer fra Kina og kobolt er praktisk talt ikke-eksisterende i USA. Forresten, internett har lenge gjort narr av USA når det gjelder iPhone -produksjon:
Kinesiske memes på amerikansk reindustrialisering ruller inn. Lol musikken. 😂 pic.twitter.com/gze2jhdgwz
– Gabor Gurbacs (@GaborGurbacs) 7. april 2025
Dyktig personell
Apple har ikke engang menneskene det trenger. Selskapet drar nytte av å kunne skalere opp i Asia og reagere raskt: 15 000 arbeidere som trengs i morgen? De vil stå utenfor døren i Kina, noe utenkelig i USA. Tim Cook sa selv også for nesten nøyaktig ti år siden at det ikke var nok fagarbeidere tilgjengelig i USA.
Mens fokuset i Kina var på produksjon, ville antallet passende trente mennesker være veldig begrenset. Presisjonsmontering, kvalitetskontroll og alle nødvendige mennesker i skift, som nummererer tusenvis av ansatte? Sikkert, dette er ikke mulig i USA.
Kostnadene involvert
Apple og USA har ikke råvarene, infrastrukturen, industrien eller det dyktige personellet til å produsere iPhone fra bunnen av i USA. Så Trumps plan er faktisk allerede utenfor bordet. Vi har ikke en gang vurdert produksjonskostnadene ennå.
Apple må betale sine ansatte betydelig mer, og råvarer og komponenter vil fortsatt være nødvendig fra utlandet. På dette tidspunktet ville straffetariffene, som Trump reiste til totalt 104 prosent for Kina for noen timer siden, også komme i spill igjen.
Hvor mye vil ‘laget i USA’ iPhone kostet?
La oss se nærmere på hva dette vil bety for prisen på iPhone. Basert på hva vi vet for øyeblikket, er selv ekspertene ikke helt sikre. Analytiker Dan Ives fra investeringsselskapet Wedbush fortalte CNN at en enhet ville koste rundt 3 500 dollar hvis produksjonen ble flyttet til West Virginia eller New Jersey. Hvis Apple skulle flytte bare ti prosent av forsyningskjeden til USA, ville det koste Apple rundt 30 milliarder dollar alene, som anslått av analytikeren.
Needham -analytiker Laura Martin påpekte at flyttingen av 14 prosent av iPhone -produksjonen til India alene tok tre år. Så tidsfaktoren spiller også en rolle her.
De New York Post Ser prisen på en iPhone 16 Pro Max (gjennomgang) som treffer rundt $ 2.300 i fremtiden, og plasserer en heftig premie på rundt $ 700. Analytiker Wayne Lam fra TechInsights antar en økning fra $ 550 til $ 820 for iPhone 16E (gjennomgang) alene når det gjelder komponentpriser.
Uansett vil den premium smarttelefonen som er laget i USA definitivt være et kostbart håndsett hvis vi må anta at Apple må videreføre minst en del av prisøkningen til kjøpere.
Hvorfor tror Donald Trump at Apple brukte 20 år på å bygge opp en perfekt forsyningskjede med fokus på Kina, plutselig vil flytte hele Shebang til USA? Bare han vet. Når det gjelder hvor mye iPhones vil koste i fremtiden, bør vi finne ut av det i år – jeg er nysgjerrig!
Via: Golem.de
Kilde:
Det hvite hus YouTube-Kanal, New York Post